Aanbod

• Jongerenbegeleiding op diverse levensgebieden.

• Coaching voor mannen die ondersteuning zoeken in hun levensfase-gerichte vragen.

• Ambulante begeleiding bij  complexe problematieken.

• Echtparen die willen werken aan hun relatie

. In samenwerking met Ursula Becker (https://www.therapieaventurijn.nl) bieden wij maatwerk aan, aan ouders die gescheiden zijn en hun weg zoeken om samen hun ouderschap zo goed mogelijk vorm te geven ten bate van hun gezamenlijke kinderen.

 

Ouderschap blijft

 

Home

 

U bent als ouders uit elkaar gegaan en het kan zijn dat uw scheiding veel invloed heeft gehad (of nog steeds heeft) op uw beide kinderen waarvan u de vader en moeder bent. Wij zien vaak dat juist uw kinderen verstrikt raken in hun loyaliteit naar beide ouders toe en niet willen en kunnen kiezen. De conflicten tussen ouders worden vaak ongemerkt de innerlijke conflicten van de kinderen. Zij zitten knel.

Kinderen zijn onlosmakelijk loyaal aan beide ouders. Ouders zijn onlosmakelijk loyaal aan hun kinderen. Het belang van uw kind is voor ons leidend en gelukkig horen we van ouders ook vaak dat het belang van hun kind ook hun belang is. Toch ervaren we in de gesprekken dat de gesprekken vooral gaan over de relatie tussen u en uw ex-partner. Daar willen we deels ook aandacht aan geven, maar uw ouderschap voor uw kind zal centraal staan in de behandeling. Wij kunnen u en uw kinderen adviseren en coachen, u moet het samen oplossen.

 

 

SCHIP-aanpak

 

SCHIP-aanpak

 

Verkeert jouw relatie in slecht weer? Weet je niet hoe hier uit te komen? De communicatie krijg je niet meer goed op gang? Dan wordt het tijd om dieper te gaan. De SCHIP-aanpak krijgt boven water wat al te lang ondergedompeld is geweest. Samen leer je te luisteren naar de kwetsuren die je elkaar, onbedoeld maar toch, hebt aangedaan. Daarbij gaan jullie opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeftes kennen en hierover te praten.

Is het al te laat? Hen je besloten om te gaan scheiden? Veertig procent van de huwelijken loopt op de klippen. Relaties die zich jarenlang opgebouwd hebben komen met een klap tot stilstand. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat is rouw. Je hebt tijd en energie nodig om je relatie af te hechten en het gaat ook niet vanzelf. Door het inzetten van de SCHIP aanpak worden jullie geholpen om als partners zo goed mogelijk uit elkaar te gaan zodat je verder kunt als partners in ouderschap.